Velika promena

Od početka 2020. godine, mnogo nas je moralo da redefiniše svoju svakodnevnicu u skladu sa izmenjenim okolnostima u kojima smo se našli. Morali smo da stvaramo nove obrasce svakodnevnog života i rada i da učimo na potpuno drugačiji način.

Gledajući unazad na mart 2020, naši životi su se promenili preko noći, i tražili smo način kako da funkcionišemo.

Okrenuli smo se tehnologiji.

 

 

Morali smo da pronadjemo odgovarajuće alate za nastavak rada.

I tako je naš svet doživeo veliku promenu u načinu na koji radimo. Iako to nije bio naš izbor, sada kada smo na ovom putu, sigurno ne želimo da izgubimo mogućnosti koje je ova velika promena donela sa sobom.

 

Ključ uspeha

S obzirom da naši učenici više nisu u istoj fizičkoj prostoriji, razmatrali smo kako ukloniti barijeru udaljenosti da bismo uključili sve polaznike podjednako u proces učenja. Iznenadile su nas ogromne mogućnosti koje donose efikasni alati za komunikaciju na daljinu.

U Owen Owenu aktivirali smo inicijative kako bismo pomogli polaznicima da se osećaju angažovano, motivisano i u potpunosti kao deo grupe i u novonastaloj situaciji.

Razgovarati sa svima licem u lice, istina, tokom video poziva, ali, stvarno, licem u lice, bilo je ključno u standardizaciji novih formi za rad.

Bilo je i jako zabavno!

Neki su se povezivali na čas dok su bili u šetnji, u toku vožnje na selu ili sa balkona hotela za odmor, unoseći svež vazduh i novo okruženje u razgovor.

Radili smo na stvaranju snažnog osećaja podrške i ohrabrenja za naše učenike i vodili računa da sa zadovoljstvom učestvuju u nastavi i u ovim novim, izmenjenim uslovima.

 

Šta se nije promenilo

Uz sve promene u načinu na koji mi i naši polaznici pripremnih kurseva za Kembridž ispite sada radimo, sa zadovoljstvom možemo reći da se standardi, kvalitet rada i uspesi na ispitima nisu promenili ni od marta 2020.. Naši učenici ističu se po izvrsnosti koju postižu i po ocenama na ispitima i postižu podjednako dobre rezultate kao i prethodne generacije koje su učile sa nama i pre pandemije.

 

Jasan pravac

Očigledno, naši ciljevi ostali su isti.

Polaznici koji nam dolaze radi sticanja znanja moraju dostići svoje ciljeve i to na način koji će prevazići njihova očekivanja i tako što će zaista uživati u radu s nama.

Rad izvan učionice od cigle i maltera, unutar sada već svima dobro poznatog onlajn sveta postao je naša nova svakodnevnica.

Zajedno smo uočili mnoge prednosti ovakvog načina rada.

I već su nam, mnogi naši polaznici rekli da žele da ovaj novi model ostane, i ne samo zato što više ne moraju da brinu o dolasku i odlasku i da li će stići na vreme na čas, da li će naći mesto da parkiraju auto i da li su zaboravili da ponesu sa sobom sve što im je potrebno od materijala za kurseve!

 

Budućnost

Dakle, sada gledamo u budućnost i razvijamo sve bolje načine i metode rada.

Rizici koje sa sobom nosi neprihvatanje promena, kako za sadašnjost tako i za vremena koja su pred nama su jasni.

Umesto da se držimo tradicionalnih modela na koje smo navikli, moramo se kretati napred i videti koliko se toga može postići dok idemo u korak sa promenama.

Potrudićemo se da se zajedno sa našim učenicima prilagodimo novim pejzažima kroz koje ćemo zajedno prolaziti u budućnosti.

 

Ne možete rešiti problem na istom nivou na kojem je stvoren.

Morate se uzdići iznad toga na sledeći nivo.

Albert Ajnštajn

Copyright © 2007-2021 Owen Owen d.o.o. Sva prava zadržana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića. Za više informacija pogledajte ovde.

Razumem