TOLES ADVANCED - TOLES NAPREDNI

Treći nivo u TOLES ispitnoj seriji.

Napredni ispit je nastao, a zatim se razvio u saradnji sa vodećim advokatskim kancelarijama i smatra se da predstavlja zlatni standard dostignuća u pravnom engleskom. TOLES ADVANCED je prvobitno stvoren na zahtev velike advokatske kancelarije iz Londona koja je zahtevala metod za testiranje engleskog jezika međunarodnih pripravnika i novih saradnika u svojim međunarodnim kancelarijama. Rezultat toga je bio TOLES ADVANCED ispit. Od njegovog osnivanja poslodavci imaju poverenja u ispit i on predstavlja merilo jezičkih veština pravnog engleskog jezika advokata.

Ispit testira sposobnosti kandidata da koriste izvorni pravni engleski. Na ovom nivou, kandidati dobijaju rezultat od ukupno mogućih 500 poena i postoji šest ocena predstavljenih različitim bojama. Zelena predstavlja najnižu, a zlatna najvišu ocenu.

TOLES ADVANCED - Struktura Ispita

Ispit se sastoji iz jednog dela: čitanje i pisanje. Ispit meri jezičke veštine kandidata u poredjenju sa onim advokatima čiji je maternji jezik engleski. Drugim rečima, svaki kandidat koji osvoji poene za „Zlatnu“ kategoriju zaista ima vrlo slične jezičke veštine pravnog engleskog kao i kolege kojima je engleski maternji jezik. Radno znanje o razlici između „pravničkog“ i „običnog engleskog“ je od suštinskog značaja za postizanje dobrih rezultata na ispitu. Kandidati koji postignu dobar rezultat na naprednom nivou pokazuju razumevanje od kolikog je značaja potpuna preciznost kada je u pitanju rad u oblasti prava, i takođe poseduju odlično poznavanje stručnog pravnog rečnika. Ispit zahteva upotrebu adekvatnog registra i razumevanje kako se formalni i neformalni engleski koriste u profesionalnom radnom okruženju.

NIVO OPŠTEG ENGLESKOG

Potreban nivo engleskog za ovaj ispit je Viši Srednji – Napredni nivo.

TOLES ADVANCED STRUKTURA ISPITA

  • Dozvoljeno vreme: 120minuta
  • Testirane veštine: Čitanje, pisanje i nacrt, poznavanje registra i poslovnog idioma
  • Fokus: Veštine praktičnog čitanja, pisanja i izrade nacrta u autentičnim pravnim situacijama
  • Nivo opšteg engleskog: Viši Srednji-Napredni. .
  • Rezultat: Najviši mogući rezultat na Naprednom nivou je 500
  • Sertifikat: TOLES Napredni sa objašnjenjem ocene

Global Legal English smatra da ono što advokatima hitno treba na tržištima koja se brzo razvijaju jeste obuka engleskog jezika iz oblasti stvarnih veština kao što su sastavljanje ugovora, pregovori i dr.

Fokus svih TOLES ispita je potpuna preciznost, jak pravni rečnik i upoznavanje sa savremenim pravnim stilom. Svi ovi elementi se spajaju na najvišem nivou u TOLES ADVANCED ispitu. Prioritet TOLES Naprednog ispita je da pruži priliku učenicima da se testiraju na najizazovnijem mogućem nivou i da obezbede poslodavce sertifikatom kome mogu verovati.

Glavni cilj ADVANCED ispita je da advokati čiji maternji jezik nije engleski steknu veštine koje su im potrebne za rad u modernom komercijalnom pravnom okruženju na najvišem nivou. Zajednička obuka za TOLES Napredni je poslednji korak u našem programu postizanja standarda koga poslodavci zahtevaju.

OBJAŠNJENJE OCENA

Testiranje obezbeđuje šest progresivnih ocena namenjenih isključivo proceni pravnog engleskog jezika onih pravnih stručnjaka čiji maternji jezik nije engleski. Ocene se kreću počev od veoma niskog nivoa znanja ( ZELENA BOJA 0 – 100) do naprednog nivoa znanja (ZLATNA BOJA 451 – 500) koji se približava nivou maternjeg jezika. Samo najbolji kandidati mogu da dostignu tri najviše ocene.

ZLATNA (451 – 500) Kandidat poseduje odlično poznavanje opšteg engleskog i odlično poznavanje pravnog engleskog.

NARANDŽASTA (401 – 450) Kandidat poseduje veoma dobro znanje opšteg engleskog i veoma dobro znanje pravnog engleskog.

CRVENA (301 – 400) Kandidat poseduje natprosečno poznavanje opšteg engleskog i dobro poznavanje pravnog engleskog.

LJUBIČASTA (201 – 300) Kandidat poseduje dobro poznavanje opšteg engleskog i zadovoljavajuće poznavanje pravnog engleskog.

PLAVA (101 – 200) Kandidat verovatno poseduje natprosečno poznavanje opšteg engleskog i približno zadovoljavajuće poznavanje pravnog engleskog.

ZELENA (0 – 100) Kandidat možda poseduje dobro poznavanje opšteg engleskog , ali samo osnovno poznavanje pravnog engleskog.

   

Kategorije kurseva

OwenOwen na Facebook-u

Copyright © 2007-2019 Owen Owen d.o.o. Sva prava zadržana.