TOLES HIGHER - VIŠI ISPIT

TOLES HIGHER - Viši ispit, predstavlja drugi nivo TOLES ispita.

Viši ispit se oslanja na jezičke veštine i poznavanje stručne pravne terminologije stečene na osnovnom nivou. Viši ispit vodi učenike ka sledećoj fazi i zahteva sposobnost izlaženja na kraj sa složenijim autentičnim pravnim dokumentima i scenarijima, sa fokusom na gramatičku preciznost.

TOLES HIGHER - STRUKTURA ISPITA

Ispit se sastoji iz dva dela: deo koji testira čitanje i pisanje i deo koji testira slušanje. Čitanje i pisanje zahteva aktivniju upotrebu jezika nego što je to bio slučaj na Osnovnom nivou. Testira upotrebu praktičnog pravnog rečnika i zahteva sposobnost pronalaženja preciznih definicija za uobičajene reči iz komercijalne prakse. Takođe zahteva dobro poznavanje registra jezika, i zahteva od učenika da svoj neformalan engleski učine prikladnijim za profesionalnu upotrebu.

Slušanje se sastoji iz slušanja razgovora između dva ili više advokata ili advokata i klijenta i odgovora na pitanja koja se baziraju na razumevanju. Obuhvaćene su aktuelne teme i situacije sa kojima se zaposleni advokati često susreću

  • Dozvoljeno vreme: otprilike 135 minuta (zavisi od varijacija prilikom testa slušanja)
  • Testirane veštine: čitanje i pisanje (90 minuta); slušanje (30-45 minuta)
  • Fokus: Veštine praktičnog čitanja, pisanja i slušanja u autentičnim pravnim situacijama
  • Nivo opšteg engleskog: Srednji- Napredni
  • Rezultat: Najviši mogući rezultat na TOLES Higher je 100
  • Sertifikat: TOLES Viši sa objašnjenjem ocene

Svi zadaci na ovom nivou koriste autentičan jezik i preporučujemo da kandidati dodatno proučavaju gramatiku i pohadjaju obuku iz pravnog engleskog kako bi postigli visok rezultat.

TOLES Higher zahteva malo ili nimalo znanja o britanskom ili američkom zakonu. Zahteva poznavanje korisne, međunarodne pravne terminologije, jaku, aktivnu upotrebu autentične gramatike i osećaj za upotrebu registra.

   

Kategorije kurseva

OwenOwen na Facebook-u

Copyright © 2007-2019 Owen Owen d.o.o. Sva prava zadržana.